Тренчев: Вещаехме актуализация още когато Дянков писа бюджета
Тренчев: Вещаехме актуализация още когато Дянков писа бюджета / снимка: DarikNews.bg
Тренчев: Казахме, че актуализация ще има, още когато Дянков писа бюджета
65952
Тренчев: Казахме, че актуализация ще има, още когато Дянков писа бюджета
  • Тренчев: Казахме, че актуализация ще има, още когато Дянков писа бюджета

Президентът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев заяви, че синдикатите са прогнозирали актуализация на бюджета за тази година още когато той е бил планиран от финансовия министър в кабинета „Борисов" Симеон Дянков в края на 2012 година. Още тогава казахме, че в средата на тази година това ще се случи- така и стана, припомни профсъюзният лидер. Той присъства на честванията, посветени на Деня на миньора в „Мини Марица-изток".

Позицията на синдикатите, че се налага актуализация на бюджета, е дълбоко аргументирана и документирана, увери д-р Константин Тренчев. „Позицията ни за актуализацията на бюджета е стара и не виждам защо тя учуди някого. Имаме съображения за разпределението на този 1 милиард лева. Съвсем логично е да очакваме, че синдикатите ще настояват акцентът да се постави в социалната сфера. Това, в което мога да ви уверя, че не е лесно да се откраднат пари от това нещо", допълни той.

Тренчев изрази надежда, че икономиката ще заработи и няма да се появят условия за назряване на обща национална стачка наесен.