/ Guliver/Getty Images
Компанията конструктор на електрически автомобили "Тесла", която се опитва да навакса значителното забавяне за доставката на своята кола "Model 3", потвърди, че временно спира производството, за да подобри процеса на изработка на колите.

Компанията спря производството за една седмица през февруари на този модел, който е особено важен за нейната пазарна стратегия. Той е позициониран в средния сегмент на гамата и е предшественик на масовото производство. Компанията повтори своето изявление от предишния път, че програмата за производство на "Model 3" включва и периоди на спиране както в заводите в Калифорния, така и в Gigafactory 1, Невада.

В съобщението се казва, че тези моменти се използват за подобряване на автоматизацията и решаване на редица технически проблеми. "Това не е необичайно, а дори е нормално, когато производството се разшири", посочва компанията.

Няколкостотин хиляди коли от серията Model 3 са поръчани, но производството регистрира забавяния спрямо прогнозите за 5000 коли от този модел седмично до края на 2017 г. и 10 000 до края на 2018 г.
БГНЕС