Слагат отговорник за малките и средни предприятия в правителството
Слагат отговорник за малките и средни предприятия в правителството / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Правителството ще създаде нов пост, който ще отговаря за развитието на малките и средните предприятия у нас, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на съвместна пресконференция с еврокомисаря по индустрията и предприемачеството Антонио Таяни. Трайков не уточни, дали този пост ще има статут на министър, но конкретният човек ще бъде избран до края на февруари. Това е и срокът, в който ще бъде подготвена програмата за развитие на малките, средните и микропредприятията в България.

Европейската комисия определя като централна тема развитието на малките и средните предприятия, а решението на България да назначи отговорник за това, поставя страната в анвагарда на европейските членки, заяви еврокомисар Антонио Таяни.

„Доволен съм, че България вече има действаща програма за развитие на електромобилния транспорт, както и от действията на правителството за поощряване на малките и средните предприятия“, коментира той.

Слагат отговорник за малките и средни предприятия в правителството
netinfo

Еврокомисар Таяни заяви още, че България има бъдеще в развитието на туризма, но е нужна работа по изграждане на инфраструктурата. Таяни определи като целеви групи руските и китайските туристи и се обяви за облекчаване на режима, по който се издават визи за тези граждани.