Скандал за разходите на държавата в парламента
Скандал за разходите на държавата в парламента / БГНЕС, архив
Скандал за разходите на държавата в парламента
85897
Скандал за разходите на държавата в парламента
Скандал за разходите на държавата в парламента
  • Скандал за разходите на държавата в парламента
  • Скандал за разходите на държавата в парламента

Парламентът обсъди финансовата политика на кабинета. Дебатът се проведе по искане на депутати от БСП.

С решението, което беше взето единодушно, се дава срок от 30 юни и до 30 ноември да се даде отчет в комисията по финанси как се харчат капиталовите разходи.

Очаквано, темата предизвика скандал.

Каква е прогнозата на финансовото министерство за следващите три години

"Ако толкова добре живеят хората, според вашите изчисления, според това, което правите, според излишъците, питам - защо улиците са пълни с протестиращи?", коментира Таско Ерменков от БСП.

"Съжалявам, че превърнахте трибуната на НС в упражняване на изказвания, които ще правите на вашия конгрес", добави Диана Йорданова от ГЕРБ.

"Каня ви всички на конгреса на БСП, за да чуете как се прави политика, как има идеи, как тези идеи да станат реалност и те да са ориентирани към държавата и народа. "Ще чуете там какво значи сериозна партия със сериозна политика", беше отговорът на Корнелия Нинова от левицата.

Необлагаем минимум предлагат КНСБ

"Вземането на решения и носенето на отговорност е единствената правилна дефиниция на нормално управление. И ако има някакъв проблем, това е, че много малко от политическите партии могат да понесат отговорност за управлението на държавата. Затова сме днес пред вас в тази устойчива и балансирана коалиция, в която успяваме, независимо от неблагоприятната среда около нас, да провеждаме държавата по най-добрия път след финансовата криза. Не помагате за подобряване на качеството на политическия дебат с подобен тип внушения. Не искам да бъда заядлив, но първо си оправете вашата партийна каса, а после дръжте отговорност за държавната", включи се в дебата финансовият министър Владислав Горанов.