Наши превозвачи готови за контраблокада, ако гръцки фермери блокират границата
92271
Наши превозвачи готови за контраблокада, ако гръцки фермери блокират границата
  • Наши превозвачи готови за контраблокада, ако гръцки фермери блокират границата

Протеста на гръцките фермери е ограничен от властите в района на Серес. Към момента няма информация за затворени пътни участъци и движението в гръцката ни съседка се осъществява нормално, каза Илиян Филипов от Съюза на международните превозвачи.

Той уточни, че засега няма индикации за затваряне на граничния пункт Кулата-Промахон, но превозвачите остават в готовност за контраблокади.

Все още няма струпване на земеделска техника на българо-гръцката граница

Към момента гръцката полиция успява да държи протестиращите фермери далеч от границата и пропускателният пункт Кулата-Промахон остава отворен, увери Филипов. "Няма нищо блокирано до момента, тракторите са в Серес. Полицията не ги пуска да се придвижат към границата", каза той пред Дарик.

При затваряне на границата от гръцките фермери, българските превозвачи планират контраблокада, която ще спира преминаването на превозни средства със земеделска продукция от Гърция.

По-рано днес полиция, сред които спецчасти за борба с безредиците, блокираха изхода на Серес в посока ГКПП Промахон-Кулата, за да не тръгнат тракторите на протестиращите гръцки фермери към граничния пункт.

Два автобуса и коли на полицията блокираха преди обед всеки изход на пътя Серес-Солун в посока България.

Гръцките фермери заявиха вчера, че искат да оставят тракторите си на ГКПП Промахон, но без да блокират границата. Земеделската техника на фермерите е на изхода на Серес в посока Солун.