Schneider Electric инвестира над 12 млн. лв. в завода в Радиново
Schneider Electric инвестира над 12 млн. лв. в завода в Радиново / netinfo

Над 35 милиона лева планира да инвестира Schneider Electric у нас през следващите три години. Над 12 млн. лв. ще бъдат инвестирани през тази година в завода на фирмата за автоматични прекъсвачи в пловдивското село Радиново, който бе открит през 2007-ма, съобщиха от компанията.

Те ще включват и стартирането на производство на нова версия миниатюрни прекъсвачи. „Развитието на завода е доста успешно и затова планираме да увеличим неговия капацитет до 2009 г. с 200 процента спрямо 2007 г.”, заяви директорът на завода Филип Раго.

„Присъствието ни тук е от изключително голямо значение за нас. Schneider Electric България ще продължава и занапред да инвестира в производството си в страната. През следващите години планираме да въведем и нови продукти и услуги в решенията, които предлагаме. Ще инвестираме в проекти за енергийна ефективност, непрекъснато електрозахранване, безопасност на електричеството и др.”, коментира Андрис Барис, директор на Schneider Electric България.

През 2007 г. е вложила 10 милиона лева, а общата сума на инвестициите на компанията, която отбележи 10 години присъствие у нас, възлизат на 23.8 милиона лева, оповестиха от Schneider Electric-България. Компанията отчита 37 на сто ръст на продажбите и 44 на сто по-голям износ на продукцията през 2007 година.