Ryanair с по-малко полети от Лондон, отказва се временно от 7 града в Европа
Ryanair с по-малко полети от Лондон, отказва се временно от 7 града в Европа / netinfo

Нискобюджетната авиокомпания Ryanair („Райънер”) ще намали с една трета самолетите си, базирани в Лондон и ще прекрати за определен период от време оперирането на седем европейски летища заради ефекта от скъпото гориво и невъзможността да договори по-ниски летищни такси, съобщи Си Ен Ен.

Ryanair Holdings PLC („Райънеър Холдингс”) за втора поредна година намалява дейностите си на лондонското летище Станстед за зимния сезон, започващ през октомври и продължаващ до март, заради повишаващите се цени на горивата и намаляващото търсене.

От октомври Ryanair ще оперира с 28 самолета на Станстед, като досега те са били 40. изъплнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри заяви, че очаква съкращаването на полетите да доведе до загубата на 900 работни места на летището в Североизточен Лондон, 150 от които в компанията, която той оглавява.

Освен това компанията обяви, че прекратява полетите от 4 ноември до 19 декември по седем дестинации: Базел, Швейцария, Будапеща, Унгария, Краков и Рзесзов, Полша; Палма и Валенсия, Испания, Залцбург, Австрия.