Русия и Германия ще увеличат инвестициите помежду си
Русия и Германия ще увеличат инвестициите помежду си / netinfo

Русия и Германия ще увеличат взаимните инвестиции и ще разширяват сътрудничеството помежду си в областта на промишлеността и иновациите, съобщиха от руското министерство на промишлеността и търговията.

Това стана ясно след срещата между руския министър на промишлеността и търговията Виктор Христенко и министъра н икономиката и технологиите на Германия Михаел Глос, предаде БГНЕС, като се позова на ИТАР-ТАСС.

Всички необходими главни условия за реализирането на тези възможности са налице, подчерта Христенко. "Темповете на нарастване на инвестициите в руската икономика се увеличават. Брутният вътрешен продукт за първите пет месеца на 2008 г. нарасна с 5,8 на сто, а в промишлеността увеличението е с почти 7 процента", каза Христенко.

При това двамата министри отбелязаха, че Германия остава най-големият външнотърговски партньор на Русия и за последните 6 години стокооборотът се увеличил четири пъти.

Русия и Германия реализират съвместни проекти в автомобилната промишленост, производството на авточасти, в енергетичното машиностроене, селскостопанското машиностроене и други високотехнологични отрасли.