Правителството няма да оттегли законопроекта за бюджет 2017
Правителството няма да оттегли законопроекта за бюджет 2017 / БГНЕС, архив

Правителството няма да оттегли законопроекта за държавен бюджет за 2017 година, съобщи пресцентърът на Министерството на финансите.

"Правителството не се отказва от нито една от политиките, които провежда от встъпването си на власт преди две години. За нас те остават актуални и докато изпълняваме своите правомощия, ще продължим да работим по тяхната реализация", се казва в позиция на финансовия министър Владислав Горанов.

Бойко Борисов подаде оставка

"Наше категорично убеждение, към което сме се придържали през последните две години, е, че не бива бюджетът да бъде заложник на безпринципно политическо противопоставяне. Няма да допуснем и той да става жертва на популизъм", коментира Горанов.

Нинова: БСП няма да прави кабинет

"Правителството на премиера Бойко Борисов ще продължи да отстоява политиките в държавния бюджет за 2017 година. Затова не предвиждаме неговото изтегляне от Народното събрание. Оставяме на народните представители да подходят отговорно към дебатите за приемането му и да вземат решение за неговото приемане", допълва финансист номер едно.

Бюджет 2017 подпомага всички, смята Борисов

Вчера след като стана ясно, че премиерът Бойко Борисов ще подаде оставката на кабинета, опозиционният лидер Корнелия Нинова се обяви за приемането на бюджет 2017, за да не остане държавата без бюджет.