Бюджет 2017 подпомага всички, смята Борисов
Бюджет 2017 подпомага всички, смята Борисов / dariknews.bg
Бюджет 2017 подпомага всички, смята Борисов
90955
Бюджет 2017 подпомага всички, смята Борисов
  • Бюджет 2017 подпомага всички, смята Борисов

Максимално сме се постарали с Бюджет 2017 да подпомогнем всички слоеве на населението. Това заяви премиерът Борисов по време на посещение в Шумен. Това включва пенсионерите, образованието, отбрана и сигурност, здравеопазване, обясни Борисов.

От събраните повече пари сме се постарали да сложим парите така, че да има и по-голям ръст на икономиката и по-големи обороти в държавата, каза още той.

По думите му 260 милиона лева извън бюджета са дадени досега на българските пенсионери.

Горанов: Цифрите в бюджет 2017 са реалистични

Ако не бяха подлъгвани години назад с грандомански проекти, които нямаше как да станат. Дори да беше станал проектът за "Белене", трябваше 20 милиарда да се дадат, тогава с кои пари ще им вдигнат пенсиите, заяви премиерът и добави, че 6.2 милиарда лева "са заминали заради американски централи, руски централи и КТБ".

Ако тези пари сега ни стояха в бюджета, щеше да има 1 млрд. за пенсионерите, още 1 млрд. за саниране, още 1 млрд. за наука и образование, каза Борисов.

Във връзка с президентските избори на 6 ноември премиерът Борисов посочи, че истински се надява изборният процес да протече нормално.

20 000 полицаи ще са ангажирани с охраната на изборите

Разпоредил съм МВР да даде публична пресконференция и да обясни всичко, което са направили досега, на медиите, чрез тях и на хората, за да може в оставащите 2-3 дена да се постараят всичко да мине така, както в една демократична държава, заяви министър-председателят.