Потребителските разходи са се понижили в САЩ
Потребителските разходи са се понижили в САЩ / netinfo

Потребителските разходи в САЩ са се понижили през септември с най-високото си темпо от четири години, докато растежът на доходите се е забавил заради урагана "Айк", предаде Асошиейтед прес.

Министерството на търговията обяви, че потребителските разходи са спаднали с 0,3 процента този месец, което е най-голямото понижение на този показател от юни 2004 година. През юли и август същият индикатор остана непроменен, при което отчете най-слабото си тримесечие от 28 години.

Растежът на доходите на домакинствата се е забавил с 0,2 процента през септември отчасти заради неблагоприятните последици от урагана "Айк".

Правителството на САЩ обяви, че разходите за заплати и бонуси, изплащани на работниците в страната, са се повишили умерено през третото тримесечие, което отговаря на очакванията на анализаторите.

Министерството на труда отчете днес, че разходите за труда на държавни служители са нараснали с отчитане на сезонните фактори с 0,7 на сто за периода юни-септември, което е същото увеличение като предишните две тримесечия.