/ БГНЕС
Ректорът се извини на студентите за причиненото неудобство при настаняването
От ноември студентите в СУ ще могат да се разплащат онлайн
99057
От ноември студентите в СУ ще могат да се разплащат онлайн
  • От ноември студентите в СУ ще могат да се разплащат онлайн
От средата на ноември ще заработи система за онлайн плащания в СУ „Св. Климент Охридски“. Това каза председателят на Студентския съвет Георги Гълъбов.
 
Ректорът на най-старото висше учебно заведение у нас проф. Анастас Герджиков се извини на студентите за причиненото неудобство при настаняването в общежитията. Комисия от външни за Университета хора ще направи анализ на допуснатите грешки и ще предложи пакет от мерки, за да се избегне занапред такава ситуация, обеща още ректорът.
 

БГНЕС


Сред причините за проблемите с настаняването в общежитията проф. Герджиков посочи продължаващите ремонти. Освен това грешки допуснали и Комисията по настаняване, администрацията и Студентският съвет.

Откриха учебната година в Софийския университет

По думите му до края на седмицата ще бъдат настанени повечето студенти, а на 20 октомври с приключването на ремонтите на студентските общежития, проблемът ще се реши окончателно.
 

БГНЕС


За да се избегнат опашките, от средата на ноември ще заработи система за онлайн плащания в СУ, обясни председателят на Студентския съвет Георги Гълъбов.
 
При около 22 000 студенти в Софийския университет, той разполага с 6300 места в общежитията. Според проф. Герджиков разпределението, направено преди 20 години, е несправедливо и университети с много студенти са получили малко легла и обратното. Затова всяка година СУ ползва над 1000 места на други висши учебни заведения.
 

БГНЕС