/ ThinkStock/Getty Images
Най-романтичните летища в света са тези в Хонконг и Токио, сочат данните на сайта momondo.ru.

Степента на романтичност е определена по няколко фактора от експертите на сайта - продължителността на безплатното паркиране на автомобили и т.нар. „Kiss & Fly“ зона („целуваш и летиш”). Това е районът пред входа на сградата на летището, предназначена за посрещане и изпращане на пътници.

ThinkStock/Getty Images

Експертите са решили да разберат кои летища позволяват на близките хора „максимално да удължават романтичните моменти и да им позволят да се прегръщат и да се сбогуват, без да налага да плащат допълнителна такса в района на терминала. На летищата в Хонконг и Токио пътниците имат цял половин час, за да изпратят близките си без да плащат никакви такси за престоя.

Международното летище в Атина е на второ място, където безплатният престой в зоната „Kiss & Fly“ е 20 минути.

ThinkStock/Getty Images

Московските летища „Шереметиево“, „Домодедово“ и „Внуково“ заемат трето място, следвани от тези в Рим, Палма де Майорка, Прага и Лос Анджелис с 15 безплатни минути.
Следват Сингапур, Париж, Франкфурт и Лисабон. На летищата на тези градове, изпращачите имат 10 минути да се прегърнат. Във Варшава това време е седем минути, а в Цюрих само пет минути.

Най-малко романтични са летищата във Виена, Дъблин и Мадрид, където няма безплатен период за паркиране или престой в зоната „Kiss & Fly“.
 
БГНЕС