/ БГНЕС
Правителството определи концесионерите на четири плажа по Южното Черноморие след конкурси, съобщи пресслужбата на кабинета. Договорите се сключват за срок от 15 години.
 
За концесионер на морския плаж "Росенец - север", община Бургас, е определен "Хермес Солар" ООД, на плаж "Св. Влас - болницата", община Несебър - "Тера Тур Сервиз" ЕООД, на плаж "Слънчев бряг - север", община Несебър - "Голден сендс бийч" ООД, и на плаж ,"Несебър - юг", община Несебър - "Ауто Фактор" ЕООД.
 
За плаж "Росенец - север" концесионерът се задължава да предлага в зоната за платени плажни принадлежности цена за един чадър от 10 лв. и за един шезлонг също от 10 лв. Цените за съоръженията на плаж "Св. Влас - болницата" са съответно по 7 лв. Чадър и шезлонг за по 9 лв. ще се предлагат на плаж "Слънчев бряг - север", а на плаж "Несебър - юг" цената им ще е по 8 лева.
 

БГНЕС


Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване на размера на концесионното плащане.
 
За плаж "Росенец - север" сумата е 12 092,40 лв. с ДДС, за плаж "Св. Влас - болницата" - 64 807,45 лв. с ДДС, за "Слънчев бряг - север" - 1 664 784,18 лв. с ДДС и за "Несебър - юг" - 320 756,11 лв. с ДДС.
 

БГНЕС


Средствата за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на плаж "Росенец - север" са в размер на 20 000 лв. без ДДС. За инвестиции за целия срок на концесията за подобряване на пешеходния достъп до морски плаж "Св. Влас - болницата" са планирани 272 000 лв. без ДДС. Сумата за подобряване на облика на морския плаж "Слънчев бряг - север" е 12 567 875 лв. с ДДС. Инвестициите в мерки за опазване на околната среда и защитените територии на плаж "Несебър - юг" са 4 891 749 лв. с ДДС.