Община Симеоновград забавила ремонта на пътя, където стана кървавата катастрофа
Община Симеоновград забавила ремонта на пътя, където стана кървавата катастрофа / снимка: DarikNews.bg, архив

Ремонтът на пътя, на който стана кървавата катастрофа в Симеоновград, е забавен от общината заради ремонти на ВиК системата на града. Това обясни инж. Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", във връзка с лошото състояние на пътния участък, където при тежкия пътен инцидент загинаха шестима младежи.

Община Симеоновград трябва да изпълни работата по възстановяването на ВиК системата на града, заради което има забавяне на изпълнението на пътната конструкция, обясни инж. Лазар Лазаров.

По думите му поради тази причина не изпълнена частта от пътната конструкция през самия град. „Но този път е в строеж и той е част от „Транзитни пътища V“. Общината изпълнява частта, свързана с ВиК системата, а пътната агенция има сключен договор за рехабилитация на пътния участък в трасето, преминаващо през града“, обясни Лазаров.

Когато републикански път минава през населено място над 30 000 жители, пътят се поддържа от съответната община. Ако жителите са под този брой, за трасето отговаря пътната агенция.

Шестима младежи загинаха в нощта срещу 24 април в Симеоновград, след като бяха блъснати от автомобил, управляван от 23-годишния Даниел Георгиев. Установено бе, че шофьорът е неопитен и се е качил в колата след употреба на алкохол.