Не сме се отказали да договаряме по-добри условия за руския газ
Не сме се отказали да договаряме по-добри условия за руския газ / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Не сме се отказали да договаряме по-добри условия за руския газ
53277
Не сме се отказали да договаряме по-добри условия за руския газ
  • Не сме се отказали да договаряме по-добри условия за руския газ

България не се е отказала от намерението да договори по-добри условия за доставки на руски природен газ от догодина. Това заяви енергийният министър Делян Добрев. Той бе помолен да коментира изказването на бившия си заместник Валентин Николов, който в интервю за Дарик обяви, че не вижда необходимост страната ни да търси ново намаление на цената на руското синьо гориво.

Министър Добрев напомни, че за периода до края на тази година страната ни получи отстъпка от 11 на сто. „Ние в никакъв случай не сме се отказали да търсим по-добри условия за новия договор, който трябва да бъде подписан до края на 2012 година", каза Добрев. „Имаме своите аргументи", лаконичен бе министърът и допълни, че не би искал да ги коментира, преди да са договорени условията.

Най-късно късно в понеделник ще стане ясно кой е новият зам.-министър с ресор енергетика. На въпрос дали е вярно спряганото има на депутата Диян Червенкондев, енергийният министър отказа коментар.

Той отказа и коментар на въпроса докъде са стигнали промените в Закона за защита на конкуренцията и въвеждането на понятието „злоупотреба със значителна пазарна сила". За дописването на закона настояват българските производители, които твърдят, че големите търговски вериги ги поставят в условия, които не отговарят на добрите пазарни практики.