Найденов: Сложихме точка на темата Харизанов
Найденов: Сложихме точка на темата Харизанов / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Найденов: Сложихме точка на темата Харизанов
50517
Найденов: Сложихме точка на темата Харизанов
  • Найденов: Сложихме точка на темата Харизанов

Земеделският министър Мирослав Найденов заяви, че е поискал проверка на свидетелството за съдимост на отстранения след скандали шеф на „Напоителни системи" Георги Харизанов и с това слага точка на темата. Вчера Софийска градска прокуратура изнесе информация, че Георги Харизанов е имал влязла в сила присъда за изнудване от април 2005 година, като е осъден на две години условно с три години изпитателен срок. По-рано през деня Харизанов коментира, че не се притеснява от проверката. Земеделският министър уточни, че няма да прави ревизия на държавното дружество.

Министърът сподели, че днес областната управителка на Хасково е изразила съжалението си и пред министъра, и пред примера за това, че Харизанов е отстранен. Тя е докладвала, че дигата на Марица, която се скъса в началото на месеца, е възстановена. „В професионалната му работа няма абсолютно никакви забележки. Никога не съм се ровил в миналото му, още повече съдебното му минало", каза Найденов.

Той допълни, че е разговарял с градския прокурор и със неговия заместник и е изпратил свидетелството за съдимост на Харизанов, представено в министерството, за проверка.

Министърът допълни, че когато Харизанов е назначен за член на държавното дружество, той е представил свидетелство за съдимост, в което пише, че не е осъждан. „Не съм гадател, не мога да знам, че в миналото нещо е ставало. Това, което мога да кажа, е, че беше всичкото хубаво, но да ми го беше казал на мен това, което сега трябваше да говори пред цялото общество, и то във времето назад", каза още министърът.

Найденов призна, че в чисто човешки план е обиден, защото винаги е стоял зад Харизанов и го е подкрепял в действията му, които са били „решителни".

Още икономически новини четете в Lev.bg