Найденов: Пазарът няма да позволи поскъпване на храните
Найденов: Пазарът няма да позволи поскъпване на храните / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Найденов: Пазарът няма да позволи поскъпване на храните
58440
Найденов: Пазарът няма да позволи поскъпване на храните
  • Найденов: Пазарът няма да позволи поскъпване на храните

Пазарът няма да позволи поскъпване на храните. Това коментира министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Според него кризата е отминала, когато българинът започне да слага по-качествени храни на трапезата си. Найденов откри тазгодишното международно изложение за хранителната индустрия „Interfood & Drink", „Месомания" и „Светът на млякото". Над 500 изложители от хранително-вкусовата промишленост ще имат възможността да представят най-добрите и оригинални храни, напитки, опаковки, машини и технологии от цял свят.

„Не забравям, че живеем в тежка криза, че много хора могат да минат от тук и да гледат, без да могат да си ги позволят. Надявам се на гостоприемството на фирмите изложителки хората, които видях, да могат да минат и да опитат поне в рамките на това изложение", каза министърът.

Той напомни, че определени хранителни продукти са в режим на промоции в някои хипермаркети. „Разчетите са едни и аз го знам, че са прави в разчетите си, по-скъпо е, скъп е фуражът, скъпи са суровините, с които се работи на базата на скъпия фураж", каза министърът.

По думите му преработвателите правят огромни усилия за да може бизнесът им да оцелее. „Трябва да направим поклон на българската преработвателна индустрия, че въпреки тежките времена успяват, макар че определено свиват производството си, но успяват да оцелеят и да запазят тези уникални български продукти", коментира земеделският министър.