Над 400 представители от три държави на форума Марица
Над 400 представители от три държави на форума Марица / netinfo

Обединяване на ресурсите за развитие на регионите. Това ще бъде основна тема на тазгодишното четвърто поред издание на международния икономически форум Марица. Събитието ще проведе в Пловдив на 22-23 април.

Организаторите на форума очакват в събитието да участват над 400 представители на държавната администарция и на бизнеса от България, Гърция и Турция.

Докато през последните три издания на икономическия форум говорехме в бъдеще време за еврофондовете и присъединяването на Бългрия в Европейския съюз, то сега членството е факт, припомни Георги Табаков, председател на Българския икономически форум.

По думите му страната ни изпотва сериозни затруднения и затова посланието към бизнеса ще бъде “Говорете по-ечесто, обсъждайте повече”.

Развитието на пазара на недвижими имоти, трансграничното сътрудничество с Гърция и Турция, енергийният пезер в Югоизточна Европа и липсата на квалифицирана работна ръка – това ще са основните теми в дискусиятиите по време на Международния икономически форум “Марица”, съобщи Табаков.

Предвижда се да се обсъдят и инвестициите за околната среда, факторите за успешно усвояване на фондовете от Европейския съюз и начините за повишаване на конкурнтноспособността на българската икономика.