Мистериозен британски милиардер влага 70 млн. паунда у нас
Мистериозен британски милиардер влага 70 млн. паунда у нас / снимка: BGNES

Британският милиардер Джо Люис, натрупал състоянието си от валутни операции, смята да вложи в българския пазар за недвижими имоти в България 70 млн. паунда. Това съобщи БГНЕС, като цитира британския вестник "Сънди таймс".

Милиардерът купи дял от "Беър Стърнс", една от петте най-големи инвестиционни банки на "Уолстрийт".

Джо Люис, който действа основно от Бахамските острови, беше мистериозната фигура зад "Уиндзорвил Инвестмънтс" - дружеството, което предложи да придобие срещу "не по-малко от 64 пенса за акция" листвания на алтернативната лондонска борса AIM "Бългериън пропърти дивелопмънтс".

Компанията е основана през май 2004 година и е листвана на AIM от януари 2005 година. Тя има интереси в недвижими имоти в пет големи български града. Страната стана изключително популярна сред инвеститорите в недвижими имоти. София остава едно от най-евтините места за офиси в Европа и се очакват бъдещи инвестиции в инфраструктура по линия на ЕС и частния сектор, отбелязва "Сънди Таймс".

Луис е известен и с това, че има участие във футболните клубове на "Тотнъм", където играе българинът Димитър Бербатов, и "Рейнджърс". Богатството му се оценява на 2,8 милиарда паунда.