Лиляна Павлова е новият министър на регионалното развитие
Лиляна Павлова е новият министър на регионалното развитие / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Лиляна Павлова е новият министър на регионалното развитие
44522
Лиляна Павлова е новият министър на регионалното развитие
Лиляна Павлова е новият министър на регионалното развитие
  • Лиляна Павлова е новият министър на регионалното развитие
  • Лиляна Павлова е новият министър на регионалното развитие

Лиляна Павлова ще бъде новият министър на регионалното развитие, след като досегашният титуляр Росен Плевнелиев депозира оставката си заради предизборната кампания. Павлова бе представена от премиера Бойко Борисов, който я определи като „човек с много добра репутация". Досега Павлова бе заместник-министърът, който отговаряше за Оперативна програма „Регионално развитие".

„Човек с много добра репутация в Брюксел и в досегашната си работа. В тези две години тя работеше пряко с мен по всички проекти и по оперативните програми. Много добре подготвена, с необходимите качества, така че естествено се вдига на следващо стъпало при излизане на титуляра", описа новия си министър премиерът Борисов. Коя е Лиляна Павлова вижте ТУК

Министър-председателят отхвърли възможността Плевнелиев да се върне в кабинета, ако изгуби изборите с думите: „Човек винаги трябва да реже мостовете си назад". В рамките на няколко дни самата Павлова трябва да предложи седем-осем имена на премиера, сред които да се избере кой ще заеме овакантения от нея пост на зам.-министър.

Борисов обясни, че е било изключително важно да се намери нов титуляр за поста на регионален министър, тъй като вече текат процедурите, свързани с апликационната форма на магистрала „Струма".

Лиляна Павлова е новият министър на регионалното развитие
netinfo

Премиерът допълни, че Маргарита Попова, която е кандидат за вицепрезидент, остава в правосъдното министерство, тъй като има да си довърши още ангажименти. Тя ще излезе в отпуска. Вероятно някой от заместниците на Попова ще поеме поста й начело на правосъдното министерство.

Помолен за коментар на думите на лидера на ДПС Ахмед Доган, че изборите може да бъдат фалшифицирани, Борисов заяви: „Крадецът винаги вика: дръжте крадеца!". „22 години сме се нагледали на фалшификации и на какво ли не и те знаят какво са правили и си мислят, че ще направим същото. Аз ви гарантирам, че това няма да стане", категоричен бе министър-председателят.

Борисов похвали и работата на вицепремиера Симеон Дянков. На въпрос дали при евентуална загуба на изборите Плевнелиев може да се върне в правителството като вицепремиер по икономическите въпроси, Борисов отговори, че преди е търсел трети вицепремиер, тъй като Дянков не е имал достатъчно опит. „Той се отвори към министрите, започна да пътува, защото дълго време не бе живял в България. Едно е да знаеш, че в Созопол има разкопки, друго е да ги видиш", каза още Борисов.

Чуйте цялата пресконференция в аудиофайла