КНСБ обвини „Подкрепа” в оказване на натиск върху Цветан Банков
КНСБ обвини „Подкрепа” в оказване на натиск върху Цветан Банков / снимка: DarikNews
КНСБ обвини „Подкрепа” в оказване на натиск върху Цветан Банков
19805
КНСБ обвини „Подкрепа” в оказване на натиск върху Цветан Банков
  • КНСБ обвини „Подкрепа” в оказване на натиск върху Цветан Банков

КНСБ обвини „Подкрепа” в оказване на натиск върху синдика на „Кремиковци” Цветан Банков за плащания към фирмата, отговаряща за храненето на работниците в комбината. Самият Цветан Банков категорично отрече обвиненията и съобщи, че комбинатът не е плащал вноските си към фирмата от октомври.
 
Синдикална федерация "Металици" при КНСБ поиска ДАНС и прокуратурата да разследват договора на „Кремиковци” с „Ворскла Стийл”. Освен това лидерът й Васил Яначков подозира, че КТ „Подкрепа” са оказвали натиск върху ръководството на комбината за изплащане на 100 000 лева към фирма „ВВИН – Николай Драгомиров” ЕТ.
 
Васил Яначков: „Той синдикът го казва това нещо, аз не си го измислям, че са го викали там, за да му упражняват натиск да плати 100 хиляди лева на една фирма, която били казали, че е колективен член на „Подкрепа”.
 
Синдикът Цветан Банков категорично отрече да е бил привикван от лидера на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев заради неизплатените дългове към едноличния търговец.

Цветан Банков: „Откакто съм тук – 1 октомври, ние нямаме възможност и не сме превели нито една стотинка на тази фирма. Има едно единствено удовлетворяване на тяхно текущо вземане от 57 хиляди лева с бракуван метал”.

Синдикалният лидер на „Подкрепа” в „Кремиковци” Людмил Павлов също отхвърли обвиненията.
 
Людмил Павлов: „Смешна работа. Никой не може да оказва влияние на никой. За мен това е хвърляне на къч преди умиране на кон.
 
И Павлов, и Яначков отрекоха да има конфликт между синдикатите.