Изплащат до Коледа дължимите пари на служителите на „Кремиковци”
Изплащат до Коледа дължимите пари на служителите на „Кремиковци” / netinfo
Изплащат до Коледа дължимите пари на служителите на „Кремиковци”
46049
Изплащат до Коледа дължимите пари на служителите на „Кремиковци”
  • Изплащат до Коледа дължимите пари на служителите на „Кремиковци”

Всички служители и работници на „Кремиковци”, към които предприятието има дългове, ще получат парите си най-късно до коледните празници. Това съобщи за Дарик синдикалистът Васил Яначков. Общо комбинатът дължи на служителите си близо 53 млн. лева, които ще бъдат изплатени по специално създадени нови банкови карти. Те ще могат да бъдат получени в отдел „Кадри” на комбината, след като се произнесе Софийският апелативен съд.

Васил Яначков обясни: „На сайта на „Кремиковци”, на КНСБ и на федерация „Металици” могат да видят указанията за графика, по който ще си получат дебитните карти, които ще бъдат заредени с дължимите им средства в мига, в който се произнесе съдът. Очаква се е няколкодневен срок да се произнесе Апелативният съд, след което има съвсем малко време до уреждане на въпроса за зареждаме на картите. Самото получаване на картите ще стане в отдел „Кадри” на „Кремиковци”. Хората са определени по азбучен ред. Времето, за което ще си получават картите, е около месец, защото се оказа, че е доста сложна технологичната операция. Има хора със сменени лични карти, други документи и т.н., а пък става дума за доста пари и затова трябва всеки човек лично да отиде с личните си документи, да се подпише договор, да види какво има да получава. Има хора, при които има удръжки – това са данъци, осигуровки, други удръжки. След като стане ясно всичко това, вероятно при някои хора ще се получи още в мига, в който си получават картите, парите да са там. Трябва да се знае, че парите на всички хора ще бъдат въведени в сметки в банката в един и същи ден и в един и същи час”.

Информация за предстоящата процедура по изплащане може да се получи на телефони 02 935 21 10, 02 935 21 09 и 935 21 42, на мобилни телефони 0882 27 53 24 и 0882 27 53 18.

Изплащат до Коледа дължимите пари на служителите на Кремиковци
netinfo