Ирландци съветват кметовете ни за усвояване на европари
Ирландци съветват кметовете ни за усвояване на европари / netinfo

Възможностите, които европейските фондове предоставят на общините, предлагането на общински услуги в партньорство и ирландският опит в усвояването на средства от ЕС ще бъдат във фокуса на първия ден от годишната среща на местните власти. Домакин е Пловдивският панаир, а семинарите и дискусиите ще продължат до събота включително.

Очаква се в петък в работата на форума, организиран от Националното сдружение на общините, да се включат премиерът Сергей Станишев и вицепремиерът Даниел Вълчев.

Програмата включва и ирландско-българска конференция за използването на средства от фондовете на ЕС. Експерти от консултантски и инженерингови фирми от Ирландия, която има най-висок икономически растеж в общността, ще дадат конкретни практически съвети на българските общини за разработването на успешни проекти, обещават организаторите от Посолството на Ирландия и компанията Project Management.

Деловата програма ще бъде закрита с концерт на ирландски танцьори от Celtik Riverdanse и на българските им колеги от групата “Келтски ритми”, както и с изпълнения на тъпани на музикантите от “Вакали”.