Две заведения и един магазин запечатали данъчните в Пампорово
Две заведения и един магазин запечатали данъчните в Пампорово / DarikNews.bg, архив

От началото на януари до момента в курорта Пампорово са извършени 170 проверки. Освен наложените глоби данъчните са запечатали и три обекта в комплекса. Два от тях са били заведения за хранене, а единият е бил магазин, уточниха за Дарик от офиса на НАП в Смолян.

Масови проверки на данъчните в зимните курорти

Най-честито срещаните нарушения са били за неиздаване на касови бележки, и разлика между наличните пари в касата и отчетения оборот на касовия апарат. В кампанията участва и звеното за фискален контрол, който освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди. По време на кампанията данъчните използват и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на НАП, като софтуерът автоматично ще посочва обекти, чиито обороти се различават значително от средните за съответния регион.

Данъчните издирват 8 търговци от Димитровград с МВР

Данъчният контрол продължава денонощно в зимните курорти в цялата страна. Инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите. Те следят и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти. На постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища в близост до курортите, съобщиха още от офиса на НАП в Смолян.

Директорът на ГД "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски, който днес бе на посещение в Смолян уточни, че разчита на по-голямо присъствие на служители на Националната агенция по приходите от София. Той гарантира, че МВР ще им съдействие при всички проверки, за да могат спокойно да извършват своите проверки.