„Дексия Коминалкредит” и Насърчителна банка финансират заедно проекти
„Дексия Коминалкредит” и Насърчителна банка финансират заедно проекти / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Австрийската „Дексия Коминалкредит Банк” и родната Насърчителна банка ще финансират съвместно проекти в публичния сектор. Двете институции подписаха рамково споразумение за сътрудничество в областта на финансирането на инфраструктурни проекти, проекти в енергетиката и енергийната ефективност, здравеопазването, образованието и социалния сектор, съобщиха от двете дружества при подписването на споразумението.

Двете институции продължиха партньорството си, чиято първа стъпка бе поставена през 2007 година с предоставянето на кредитна линия в размер на 10 млн. евро от страна на „Дексия Коминалкредит Банк” и Насърчителна банка за финансиране на инвестиционни проекти на малки и средни предприятия, институции и предприятия от публичния сектор.

Активите на „Дексия Коминалкредит Банк” надхвърлят 600 млрд. евро. На българския пазар банката е представена от средата на 2005 година чрез „Дексия Коминалкредит” – България, като за този период се финансирани проекти в областта на публичния сектор.

Насърчителна банка е специализирана в дългосрочното инвестиционно кредитиране и проектно финансиране. Предстои трансформацията на банката в Българска банка за развитие.