България е страна-партньор на ловно изложение в Германия
България е страна-партньор на ловно изложение в Германия / netinfo
България е страна партньор на 26-то международно изложение за лов и риболов в германския град Дортмунд. Щандът ни представя България като традиционно силна дестинация в областта на ловния туризъм.

Българските участници са разположени на 244 кв. метра. Мултимедийна презентация, фотоизложба на археологични находки и трофеи ще представят страната ни като ловна дестинация, традиционно силна и конкурентна в представянето на възможности за лов.

Националното управление по горите ще представи филм-импресия за България, който ще разкаже вековната история и културата на страната ни като част от европейската и световна цивилизация.

Освен национални щандове на изложението ще участват и частни фирми, производители на ловни облекла и аксесоари. На българските щандове гостите ще бъдат посрещани по стар обичай с питка, сол и мед.

Културната програма ще открие Николина Чакърдъкова.

По-късно президентът Георги Първанов ще се срещне с кмета на Дюселдорф. Държавният глава ще изнесе лекция на тема „Членството на България в Европейския съюз – нови възможности и ангажименти на България”.