/ iStock/Getty Images
Те изпратиха отворено писмо до ангажираните институции
Част от персонала на МБАЛ "Св. Пантелеймон" АД в Ямбол се събра в двора на болницата, за да изрази подкрепата си за изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Димитър Рунков.

Работещите в многопрофилната болница са изпратили отворено писмо до министъра на здравеопазването, министър-председателя, президента, вицепрезидента и омбудсмана на републиката, в което се заявява пълна подкрепа за изпълнителния директор, поел здравното заведение в разгара на CОVID кризата.

За тези няколко месеца е закупена нова апаратура, разкрита е лаборатория за бързи и PCR тестове за COVID-19, повишено е заплащането на персонала, осигурявани са качествени лични предпазни средства. В болницата са привлечени на работа нови лекари и медицински сестри и са създадени условия за повишаване на квалификацията на персонала.

Писмото е подписано от около 360 здравни работници от всички отделения на болницата.

Събрани са и повече от 2000 подписа на граждани от Ямбол и общините Тунджа, Стралджа, Елхово и Болярово, които освен подкрепата си за д-р Рунков, настояват за бързото завършване на новата сграда на болницата.

Преди около месец доктор Рунков се е явил на конкурс за длъжността изпълнителен директор на болницата. Според него конкурсът е бил "нагласен", което е причината в края на миналата седмица той да подаде оставката си.
 
БТА