Обледеняването, което прогнозират в Москва довечера, може да създаде много опасности за движението
Обледеняването, което прогнозират в Москва довечера, може да създаде много опасности за движението / IStock
От полунощ валежите в Ямболска област постепенно спират, намалява притокът на реките. Няма населени места без електричество, както и бедстващи хора. За това съобщиха от областната администрация.

Река Поповска е излязла от коритото си в района на село Попово, община Болярово. Залети са дворовете и приземните етажи на 12 къщи в ниската част на селото. Един жител е евакуиран. Къщите се отводняват от служители на Пожарна безопасност и защита на населението.

Наводнени мазета и приземни етажи от високите подпочвени води има в Стралджа, залети са земеделски площи край селата Атолово, Лозенец и Воденичане, скъсана е дига на река Касаплийска в района на Лозенец.

Нивото на река Тунджа, измерено тази сутрин към 8.00 часа, при Ямбол е 377 см при критични 600 см. В Елхово тази нощ реката е достигнала 254 см при критично ниво 290 см. Наблюдава се лек спад на водите на река Мочурица.

Продължава ежечасното наблюдение на нивата на река Тунджа и на по-големите ѝ протоци, допълниха от областната администрация.