/ Агенция "Митници", архив
Митнически служители иззеха недекларирани 1950 парфюма с обозначения на световни марки, съобщиха от Агенция "Митници".

Контрабандните парфюми са открити при проверка на товарен автомобил на Митнически пункт "Лесово". На 4 АПРИЛ превозното средство с чужда регистрация пристига на входящо трасе от Турция.

Иззеха контрабандни мебели и стоки за над 60 000 лв. на „Лесово“ (СНИМКИ)

По документи камионът е превозвал 25 колета с ламиниран паркет от Турция за Румъния. В зоната за митнически контрол шофьорът - румънски гражданин, е обявил, че не превозва други стоки, различни от декларираните в представените документи.

При извършената проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установяват зони с подозрителна плътност между стоката.

Агенция "Митници"

В хода на контролните действия са открити в товара недекларирани кашони, съдържащи общо 1950 опаковки с парфюми във флакони по 70, 90 и 100 ml с обозначения на световни марки.

Според първоначалната експертиза от вещо лице общата стойност на контрабандните парфюми е 51 939 лева. По случая е образувано досъдебно производство за стокова контрабанда в големи размери, което се провежда от разследващ митнически инспектор И под надзора на Окръжната прокуратура в Ямбол.