Зърнопроизводителка от врачанско оглави националната браношова асоциация
Зърнопроизводителка от врачанско оглави националната браношова асоциация / Дарик Враца - архив
Зърнопроизводителка от врачанско оглави националната браношова асоциация
68641
Зърнопроизводителка от врачанско оглави националната браношова асоциация
  • Зърнопроизводителка от врачанско оглави националната браношова асоциация

Председателят на врачанските зърнопроизводители Румяна Ангелова бе избрана за председател и на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Отчетно-изборното събрание, бе проведено в събота. За Дарик Ангелова обясни, че мандатът на председателя и Управителния съвет  е 2-годишен.  „Това е много тежък пост, ангажиментите са много,  очакванията от съвета и председателя са страшно големи и човек се изхабява. Ние сме горе-долу единствените, които успяваме да се противопоставяме на управляващи  и на институции с аргументи и знания, доказали сме през годините, че се борим за правила и принципи. Затова гледаме на всеки две години да обновяваме състава“.

Като най-важна задача в момента Румяна Ангелова определи преговорите за следващия програмен период. „Каквото договорим сега, това ще ползваме през следващите години, затова очакваме тежки преговори.“

По думите й към настоящия момент няма забавени плащания към зърнопроизводителите. Има обещания до 15 декември да бъдат изплатени парите за агроекология по мярка 214, а през януари - европейските плащания.

 

Румяна Ангелова гледа около 3 500 декара земя в землището на Бяла Слатина,до момента е била член на УС на НАЗ.