Силвия Кутлева
Силвия Кутлева / Обищна Белоградчик
Зрелостничката Силвия Кутлева от СУ "Христо Ботев"- Белоградчик получи почетното отличие на Министерството на образованието и науката "Национална диплома”. Церемонията по връчването бе проведена в училищната сграда и събра приятели, роднини, преподаватели на Силвия. Тук бяха дядото и бабата на зрелостничката - Георги Иванов и Вергиния Георгиева, класната ръководителка, учители и съвипускници.
Награда от такова естество е първа в историята на училището. Освен това към този голям успех Силвия прибавя и едно друго много сериозно отличие за тази година - І-во място и "Златен диплом" в Национално състезание по български език и литература, като предишни години е била носител на сребърен и бронзов диплом. Значимостта на успеха е още по-голяма, имайки предвид факта, че само 15 от всичките 28 области имат участници в Националното състезание. Белоградчишкото момиче е единствен участник от цяла Северозападна България.

Поздравителен адрес към Силвия отправи кметът на общината Борис Николов, в който се казва: "За мен е чест и удоволствие най-сърдечно да Ви поздравя с връчването на почетното отличие на МОН "Национална диплома". Така Вие се нареждате сред малцината ваши връстници от цялата страна, получили тази награда.

награждаването
Община Белоградчик

Отличният успех, както на зрелостните изпити, така и през целия период на  обучение в белоградчишката гимназия, със сигурност е плод на много труд  и лишения. Но това пък Ви позволи да завършите по блестящ начин, наистина един много важен етап от развитието на човека - ученическите години, когато се формира характера, мирогледа и личността.  Вие демонстрирахте и активна обществена дейност - участие в училищния живот, в работата на Детски комплекс - Белоградчик,  организацията и провеждането на общински мероприятия.
Желая Ви и занапред да преследвате все така високите си цели и амбиции. Работете активно за формирането у вас на качества, които да бъдат в унисон със съвременните европейски и национални тенденции на развитие.Желая Ви здраве, нови успехи и победи!"
 

Силвия Кутлева
Община Белоградчик

Думи в знак на благодарност отправи и Мирослава Чавдарова - председател на Общински съвет – Белоградчик, и подари букет свежи цветя. Поздравителен адрес от Таня Петрова – началник на РУО – Видин, бе поднесен от старши експертът Владко Вълчев.
На въпрос за това - коя е най-голямата й мечта, Силвия бе лаконична: "Да бъда здрава, успешна и щастлива". Бабата Вергиния Георгиева, която има 38 години педагогически стаж в НУ "Васил Левски", смята, че може би има известен принос в израстването на Силвия, благодарение на своята взискателност и високи критерии в областта на образованието.

Според директорката на СУ „Христо Ботев” Цецка Нешева да имаш такъв ученик е въпрос на чест и привилегия.

Така името на Силвия Кутлева бе записано в Летописната книга на училището, а също и в Регистъра на Министерството на образованието и науката, което несъмнено ще доведе до издигане имиджа и авторитета на местното учебното заведение, коментираха от Община Белоградчик.

Силвия Кутлева
Община Белоградчик


 
Община Белоградчик