Кметът Златко Живков и наградените.
Кметът Златко Живков и наградените. / Община Монтана
„Благодаря за тази награда, защото считам че тя е поглед и към моите колеги журналисти. Ние не само отразяваме живота в община Монтана и региона, но се и стремим да покажем на всички в цяла България и извън нея, че това е един прекрасен край, който има своите и човешки и природни ресурси и заслужава един по-добър живот”. С тези думи прие награждаването си с почетната значка на Община Монтана журналистът Любомир Йорданов – кореспондент на вестник „Труд” през последните 30 години. Наградата му бе връчена от кмета Златко Живков. За работата си Йорданов е отличен през 2015 година с почетната значка “Златно перо” от Съюза на българските журналисти.
 
Йорданов е автор на стихосбирките „Присъствие на вятър” (1987), „Още любов” (1992), „Изгубена земя” (1999), както и сборници с разкази и документална проза: „Пътешествие из Див/н/ия Северозапад” (2004), „Рибарски истории от Дунав” (2008), „Ловни истории от Балкана до Дунав” (2013). Носител е на награди от редица национални литературни конкурси, последният от които през 2016 година, когато получава голямата награда за разказа си “Децата на дивите гъски”. Журналистът е регионален координатор на програма Достъп до информация за Монтана.

По повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост кметът Златко Живков връчи също почетна значка на община Монтана на заслужилите учители Елка Илчева - директор на ІІ СУ „Никола Вапцаров“, Ирена Крумова - директор на ХІІ детска градина, Цецка Радованова - директор на училище „Европа“ в Монтана

Началникът на регионалното управление на образованието Трайка Трайкова връчи грамоти „Неофит Рилски” на Илонка Йорданова - учител по физкултура в VI СУ „Отец Паисий”, Ирена Каменова - учител във Финансово стопанската гимназия ”Васил Левски” и Росица Христова – учител по география в Природо-математическата гимназия.