РЗОК
РЗОК / DarikNews.bg
Районната здравноосигурителна каса изплати изцяло средствата на лечебните заведения в област Видин за извършената от тях дейност през месец юли 2019-та година.

 РЗОК-Видин преведе дължимите суми за здравноосигурителни плащания на двете многопрофилни болници за активно лечение на територията на област Видин в общ размер - 802 610лв. С този превод на средства болниците в областта получават всичко дължимо, отчетено и одобрено за заплащане със средства от обществения здравноосигурителен фонд, за лечението на здравноосигурени пациенти.

Преведените средства на общопрактикуващите лекари са в размер – 275 510лв.; за оказана специализирана медицинска помощ на медицинските центрове, самостоятелните лекарски практики за специализирана извънболнична помощ и медико-денталните центрове – 328 335лв. Преведената сума за медико-диагностична дейност е 94 392лв. За оказана дентална помощ от стоматологичния пакет, предвиден за заплащане от Националната здравноосигурителна каса, на зъболекарите и медико-денталните центрове в област Видин са преведени 184 754лв.

След финансовия анализ на преведените средства за оказана през юли медицинска и дентална помощ, открояват се здравноосигурителните плащания за здравноосигурени граждани на други европейски държави в общ размер – 10 658лв. Размерът на средствата е по-голям от обичайното за този вид плащане. Тези средства са за оказана спешна/неотложна помощ срещу представена европейска здравноосигурителна карта, както и за оказана медицинска помощ и получени лекарства за домашно лечение срещу представено удостоверение за вписване в системата на НЗОК със здравноосигурителен номер в друга европейска държава.