Враца
Враца / Дарик Враца
На 28 октомври във Враца ще се проведе спортното събитие „ЯКО Е ДА СИ АКТИВЕН”. Поводът е финализирането на проект "TheSpot“ и официалното откриване на „Якото място”.

Организатори  са Звено „Център за младежки дейности” – Враца съвместно със сдружение „БГ Бъди Активен”-Пловдив, с подкрепата на Община Враца, в партньорство с Регионален исторически музей – Враца и Европейски информационен център „Европа директно“ към Търговско-промишлена палата – Враца.

Инициативите ще са в рамките на няколко часа от 11:00 – 14:00 часа зад сградата на Регионален исторически музей – Враца, където е и „Якото място”. В програмата ще бъдат включени  различни игри, спортни предизвикателства и демонстрации, функционални тренировки, танци, работилници и изложби, част от които ще бъдат проведени по повод Второто издание на Европейския ден на здравословен начин на живот под мотото „Здраве, живот и хубаво време никога не омръзва”.

Подготвените дейности са следните:
Предизвикателства:
Лицеви опори
Коремни преси
Полуклек – за време и издръжливост
Функционални тренировки:
Bulgarin bag
Танци:
Зумба с Теодора Машова
Балет „Вива”
Брейк денс / хип – хоп
Демонстрации:
Кикбокс – клуб „Сила”
Работилници:
Приготвяне на здравословни бонбони
Креативни тениски с продължение на мисълта „Яко е…”
Занимателни игри
„Игра на думи”, „10 занимателни детски игри”, „Пътешествие по света”, „Който знае, печели”, „Европа – география, история”, „Европолия”
Изложба:
„Враца расте – идеи и концепции за град”
Изложение на храни и напитки
„Вкусните гозби на баба”

Всеки желаещ да участва в събитието, ще може да го направи, взимайки талон за участие, на който трябва да събере минимум 3 печата от всички активности и по този начин да участва в томболата за големите награди. А те са един велосипед, 2 палатки и 3 хамака.

Спортното събитие е отворено за всички и в него могат да вземат участие представители на всички възрастови групи.

Целта е да бъде повишена и стимулирана физическата активност, както и активния, и здравословен начин на живот.