Все повече желаещи да се хранят диетично
Все повече желаещи да се хранят диетично / Дарик Враца

Няма да се променя начина на получаване на храна за ползващите услугата  „Столово хранене", заяви зам.кметът Св. Луканов. Преди седмица жителите на Враца и селата, ползващи услугата, направиха подписка с искане да се върне старият вариант на обслужване, при който можеше да се поръчва само супа и десерт без второ ястие. 

„Има схема за диетично хранещите се, т.е. ястията, които им се предлагат са композиция от първо, второ и трето по определена диета, и се приготвят в зависимост от заболяванията на съответния клиент. Наистина не е възможно да се хранят за 1 лв. и те, и близките им", обясни Луканов. Той опроверга слуха, че заради задължението да се поръчват по три ястия, броят на ползващите услугата е намалял. "Не само че не е намалял обема, а напротив - около 150 човека допълнително от Враца и селата са изявили желание да се възползват диетичното хранене на  Общинското предприятие "Социални дейности".

Това недвусмислено показва, че услугата е популярна и се радва на успех, посочи още Луканов и допълни, че 2/3 от бюджета на ОП „Социални дейности" се финансира от Община Враца. „Ръководството на Общината има огромно желание да предоставя тази социална услуга безплатно и при това на по-голям брой ползватели, но засега това е финансовата ни възможност" - заключи г-н Луканов.