Владимир Тошев: Няма да се закрива ДКЦ 1
Владимир Тошев: Няма да се закрива ДКЦ 1 / ГЕРБ - Видин - архив

На пресконференция във Видин народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев коментира, че са предприети всички мерки, за да се гарантира безопасността на българските граждани след терористичните атаки в Брюксел. Той уточни, че е изключително важно бдителността на гражданите да е повишена, но също така е от значение те да са спокойни за безопасността си.

Владимир Тошев съобщи, че Диагностично-консултативен център (ДКЦ) 1 във Видин няма да бъде закрит, а ще бъде променена формата на съществуването му. "Нито кметът на Видин, нито ние като политическа сила искаме да ликвидираме поликлиниката!  Това, което в момента се прави, е ликвидация на дейността на дружеството, но не на поликлиниката, защото там са натрупани едни дългове, които одитният доклад който беше извършен, показва, че те са вариращи, но са около 400 хиляди лева... В момента се решава как точно ще се излезе от това положение" – заяви Тошев.

Народният представител акцентира  върху изкуствено раздухваните конфликти около финансовата задлъжнялост на общината, като се неглижират положителните промени в посока на намаляване задлъжнялостта на община Видин. Той уточни, че задълженията на Община Видин са намалели от 21 млн. на 18млн. и това е било съобщено официално от кмета Огнян Ценков.

 

В пресконференцията участваха и общинските съветници Християн Христов и Емилиян Енчев, които коментираха преобразуването на Професионалната гимназия по селско стопанско „Г. М. Димитров” – град Дунавци от държавна в общинска. Председателят на комисията по земеделие в Общинския съвет - Емилиян Енчев обясни, че с приемането на новия закон за предучилищно и училищно образование професионалните гимназии, собственост на Министерството на земеделието и храните, се преобразуват в общински. Затова и според народния представител Вл.Тошев и общинските съветници да се твърди, че основната цел на Общината е да придобие училището, за да продаде земите му, е некоректно към жителите на Видин.