/ ОД на МВР Видин
Двама видинчани били задържани
Криминалисти от Видин се натъкнали на оранжерия за канабис при претърсване в два частни имота в Ново село. На единия адрес, обитаван от 23-годишен видинчанин, униформените се открили канабис, отглеждан в саксии.

Задържаха трима мъже с канабис

В таванското помещение на жилищна сграда имало изградена полиетиленова конструкция, оборудвана с електрическо осветление, вентилация и датчици, отчитащи влажността и температурата на въздуха. В шест саксии били посадени шест зелени растения, достигащи височина 80 см. Листната маса, реагирала на канабис при полевия наркотест. Обитателят на имота е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.

Арестуваха двама мъже в нива с канабис край врачанско село

При последвало претърсване в друг имот в селото, обитаван от 37-годишен, криминално проявен видинчанин, полицаите открили и иззели 18 грама зелена суха листна маса. При полевия наркотест тревата индикирала на канабис. Мъжът бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, образувано е бързо производство.

Случаите са докладвани в Районна прокуратура-Видин, работата на разследващите продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.