/ iStock/Getty Images
Видинска община поема таксите за първия семестър на петима студенти първи курс във Видинския филиал на Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщиха от общината.

Решението за подпомагане на студентите за академичната 2021/2022 е взето на последното редовно заседание на Общинския съвет /ОбС/. Подборът на петимата студенти се определя според условия, определени с решение на ОбС.

Академичната 2021/2022 г. е шестата поред учебна година от откриването на филиала. Първокурсниците през тази учебна година са 150, каза за БТА Момчил Станков, изпълнителен директор на филиалa на Русенския университет във Видин. Той уточни, че видинският филиал вече е собственик на цялата сграда, в която се намира, част от която беше и на
Професионалната техническа гимназия "Васил Левски". Във филиала вече се обучават студенти в магистърски програми, а с придобиването на собствеността върху целия имот, се създават отлични академични условия за обучение на студентите, допълни Станков.

Днес във видинския филиал на Русенския университет се обучават около 600 студенти, от които близо 150 са първи курс. Шестдесет абсолвенти от шест специалности - една магистърска и пет бакалавърски, получиха своите дипломи за успешно завършване при откриването на учебната година. Това е вторият випуск, който получава своите дипломи, уточни Станков.
БТА