Васил Терзиев, един от най-успешните млади бизнесмени: Няма невъзможни неща
Васил Терзиев, един от най-успешните млади бизнесмени: Няма невъзможни неща / Дарик Враца
Васил Терзиев: Няма такова нещо като „не мога". Има - „не съм пробвал достатъчно"!
76739
Васил Терзиев: Няма такова нещо като „не мога". Има - „не съм пробвал достатъчно"!
  • Васил Терзиев: Няма такова нещо като „не мога". Има - „не съм пробвал достатъчно"!

Учениците от СОУ „Васил Кънчов" във Враца се срещнаха с един от основателите на компания „Телерик" - Васил Терзиев. От вчера Терзиев е директор „Иновации" в новата публична компания „Telerik: a Progress Company", след като вчера приключи сделката за придобиване на "Телерик" от "Progress". За нея американската компания е платила 262 млн.долара.

Гостуването на В.Терзиев е осъществено със съдействието на друг успял бизнесмен Иво Евгениев, възпитаник на СОУ „В.Кънчов" Враца. Пред учениците Терзиев разказа за това как е създадена фирмата и за ценности, които всеки трябва да спазва, ако иска да успее.

„Едно от нещата, които мисля, че са в основата на всичко, това е никога да не се предавате. Нещата никога не идват лесно. Винаги има предизвикателства. Само когато има предизвикателства един човек може да се развие професионално, един бизнес може да стане по-силен".

Другото важно нещо, което Васил Терзиев посочи е работата в екип. „ Не сме се научили на това. И това се дължи на високото его, което имат хората. Че нямат никакво чувство за смиреност и много рядко гледат общата цел. Ако всеки един инвестира в правилните неща и е по-търпелив - нещата ще се получават.
Много е важно да мислиш за другия поне толкова колкото за себе си, ако не и повече".
„Човек не бива да мрънка, продължи Терзиев.

Винаги търсим оправдание за неуспеха не в себе си, а на вън. Същността на нещата е да се познаваш - с хубавите и лошите страни. Да минимизираш лошите, а добрите да се пробваш да ги увеличаваш. А не да обвиняваш външния свят, че той е отговорен за неуспехите ти".  Сред неща, които младият бизнесмен сподели с учениците бе и максимата, че няма невъзможни неща. „Това, че веднъж не се е получило не означава, че трябва да се отказваш.

Васил Терзиев, един от най-успешните млади бизнесмени: Няма невъзможни неща
netinfo

Трябва да се пробва отново. Няма такова нещо като „невъзможно, не мога.." Има „не съм пробвал достатъчно". С течение на времето виждаш къде е границата на пробването. Аз се надявам вие да не се отказвате прекалено рано от мечтите си, да не се предавате. Никога да не сте много доволни от това, което сте постигнали, защото винаги може още повече. Самодоволството е най-големият враг на успеха".

Инвестициите в западен език, позитивизма и желанието да споделите успеха с околните също са важни принципи, които трябва да се спазват. „Когато ти споделиш успеха си с други хора, за да бъдат и те по-успешни - това първо те прави по-щастлив, но и винаги като бумеранг се връща към теб.

Това, което трябва да направим е да работим заедно, да сме по-обединени, да сме по-позитивни и до 15-20 години ще направим чудеса!"

Васил Терзиев, един от най-успешните млади бизнесмени: Няма невъзможни неща
netinfo

Част от срещата можете да чуете в прикачения файл.