Увековечават птиците на Северозапада
Увековечават птиците на Северозапада / Петя Димитрова

Българското дружество за защита на птиците спонсорира първия пленер по скулптура и живопис в село Меляне, община Георги Дамяново. Той се провежда в ателието на дърворезбаря Чавдар Антов в рамките на тази седмица. Темата на пленера е „Полет" е доста благодатна според Антов. Изложбата на участниците ще бъде представена в неделя на 27 ноември на същото място.

В нея ще подредят свои произведения Александър Пройнов, Венелин Захариев, проф. Галилей Симеонов, Димитър Гоцак, Красимир Савов, Найден Кирилов, Петър Мичев /Педро/, Росен Марковски и домакинът на инициативата Чавдар Антов. Неговото ателие се намира в бившето училище на село Меляне - сега Център за изкуство, занаяти и етнография.

От днес към художниците ще се присъединят и 15 фотографи от клуб „8-мо изкуство". Те ще снимат участниците в събитието и мястото.

Произведенията, вдъхновени от птиците, ще бъде представени на няколко места в страната - Пловдив, Русе и София.

„Северозападна България е много интересна не само като природно, но и като културно наследство, казва Мирослава Дикова от Дружеството за защита на птиците. Идеята ни е да покажем връзката между природата и културата, която ражда творци и това може да бъде един алтернативен път за развитие."

Увековечават птиците на Северозапада
netinfo

Освен в България изкуството, традициите и природата на Северозапада ще има свое място в палатата Дружеството за защита на птиците при участието и в международен фестивал в Кеймбридж - Англия.