Автобус
Автобус / Община Враца - архив
От началото на 2018 година, „Тролейбусен транспорт - Враца“ ЕООД ще поеме всички междуселищни линии на територията на община Враца. Промените се извършват, след като изтече договорът на „Автобусни превози 98“ – Враца, с който фирмата бе ангажирана да изпълнява курсовете до селата. С цел удобство на жителите на Враца, ще бъдат запазени действащите до този момент маршрутни разписания, като цените на редовните абонаментни карти също няма да бъдат променени.

От дружеството „Тролейбусен транспорт“ уведомяват всички граждани, че линиите до селата Згориград, Нефела, лозарската линия № 13, както и линия № 5 до квартал Бистрец, вече ще са с градски статут. Цената на превоза по тези маршрути ще е в размер на 1,00 лв.

Всички абонаментни карти ще се издават на ново гише, което ще се помещава на територията на Автогара Враца. Единствено преференциалните карти за линии № 5, 7, 13 и 20 няма да бъдат издавани на Автогарата, а на павилионите на Тролейбусен транспорт, с по-ниски цени от настоящите.

От „Тролейбусен транспорт“ припомнят, че пенсионерите на възраст над 65 г., с доходи по-ниски от две минимални пенсии, лицата в неравностойно положение, както и всички граждани над 75 годишна възраст, ще могат да пътуват с еднократно закупена годишна карта за преференциално пътуване. Цената на картата е в размер на 5,00 лв., като срещу нея пътниците ще бъдат таксувани на цена от 0,50 лв.