Празник в Крапчене
Празник в Крапчене / Петя Димитрова
Салонът на читалище „Пробуда” в село Крапчене се превърна в храм, навръх 90-годиншната от основаването на културното  средище. Честването започна с водосвет, отслужен от отец Николай, в присъствието на кмета на селото Илияна Трайкова, кмета на община Монтана Златко Живков, депутата Дилян Димитров, зам.-областния управител Нина Петкова и зам. председателя на Общинския съвет в Монтана Камелия Трифонова.
След близо половин век сградата на читалището е напълно обновена. Средствата, в размер на 45 хиляди лева, са от бюджета на община Монтана.

Празник в Крапчене
netinfo

През тази година общината е инвестирала близо 200 хиляди лева в реновирането на сградите на читалищата в селата Вирове, Крапчене, Стубел и Славотин,  заяви кметът на Монтана Златко Живков. На хората в Крапчене той обеща до края на септември да бъде завършен и грубия строеж на храм „Свети Димитър”, чиято първа копка бе направена миналата година. От своя страна депутатът Дилян Димитров заяви, че ще осигури средства за вътрешното оформяне на църквата.

Празник в Крапчене
netinfo

Хората от селото чувстват читалище „Пробуда” като свои дом и  помнят неговите основатели – учителят Владимир Симеонов, Младен Тодоров – Дечо, Георги Лечов, Яким Христов, Димитър Филипов, Георги Петров. На тържеството на площада бяха връчени и благодарствени плакети на представителите на местната и централната власт, на самодейни дейци от Монтана, Габровница, Липен, които през годините са подкрепяли и участвали в инициативите, организирани в Крапчене.

Празник в Крапчене
netinfo

Пред публиката се изявиха танцовият състав от читалището в Габровница, ансамбъл Пъстрина от читалище „Разум” в Монтана и фолклорната група при Общински младежки дом Монтана. И както се полага рождениците получиха подаръци – фотоапарат от кмета Златко Живков и стерео уредба от депутата Дилян Димитров, и зам.-областния управител Нина Петкова.