Венелин Петров от ГЕРБ (вдясно на снимката)
Венелин Петров от ГЕРБ (вдясно на снимката) / Дарик - Враца
Общинските съветници и днес не взеха решение какво ще се случва с допълнителните средства, които те получават за покриването на разходите им за консултации и срещи с избирателите. Общинският съветник от ГЕРБ Венелин Петров на тази сесия внесе докладна с предложение тези средства изобщо да отпаднат.

Контрапредложението на съветника Борислав Банчев бе това предложение да не се приема, а съветниците отново да обсъдят варианта от предишната сесия, когато Венелин Петров предложи той и колегите му месечно да получават до 35 % от възнаграждението на председателя на общинския съвет като допълнителни средства за необходимите за дейността им разходи.

Тъй като предложението не ме оформено според изискванията председателят на общинският съвет Румен Антов каза, че в този вид то няма как да се приеме. След това думата взе Диляна Давидкова, която поиска десетминутна почивка, за да се разберат общинските съветници.

До решение обаче така и не се стигна. След почивката пръв се изказа председателят на общинския съвет Румен Антов. “Искам да ви кажа, че ако предложението на Борислав Банчев се приеме до такава степен ще изпадне в неликвидност бюджетът, че …

Просто не искам да ви споменавам цифри. Не е нормално това да го приемаме на прима виста без да сме го обсъдили. Затова предлагам на вносителя да оттегли своята докладна и да я разгледаме отново през януари преди да приемем бюджета”, каза Антов.

По неофициална информация ако в момента от бюджета се заделят към 300 000 лева годишно за тези допълнителни разходи на общинските съветници, при варианта с 35-те процента, тази цифра ще стане над 800 000 лева. Венелин Петров и Борислав Банчев възприеха аргументите на Румен Антов и двамата оттеглиха своите предложенията. Така решението остана да се взема през януари 2018 г.