ОбС Враца
ОбС Враца / Дарик Враца
Предоставиха 3 буса на "Тролейбусен транспорт" за покриване на автобусни линии
След размяна на реплики за това кой как смята на калкулатор, местните съветници приеха да предоставят за безвъзмездно ползване на „Тролейбусен транспорт Враца“ три буса „Мерцедес Бенц Спринтер“ на стойност 49 700.
Причината за това решение е необходимостта от покриване на две линии за превоз на пътници, след като досегашния превозвач е отказал да ги изпълнява. Става въпрос за автобусни линии 2 и 50.

До размяната на реплики се стигна след като Б.Банчев от ДПС се усъмни в действителните километри на превозните средства. По документи те са на 10 и 15 г., и са на по 40 хил.км. „Няма как немците да са ги оставили да минат само толкова километри за това време“, обяви Банчев и допълни, че е направил справка в две таксиметрови фирми, и по тяхна информация една кола минава годишно по 1 млн. км. Това пък накара кметът К.Каменов на свой ред са се усъмни: “Когато си говорим за сметки молбата ми е да бъдем коректни“, заяви Каменов и добави, че ако цифрата е действителна то излиза, че един автомобил е изминавал дневно по 2 800 км и това всеки „може да го сметне на калкулатора. Нека си говорим по-сериозно, когато даваме някакви аргументи“, призова Каменов.

Съветниците приеха да изслушат управителят на „Тролейбусен транспорт“ Николай Вълков, като поискаха повече информация за това какво се прави за подобряване на условията за пътуване и до колко дружеството се възползва от възможностите за реклама върху превозните си средства.

 

Николай Вълков
Дарик Враца