/ sxc.hu
ОД на МВР-Монтана разпространи информация за извършителя на двата въоръжените грабежа в Лом, от преди ден.

Задържаха мъж за въоръжен грабеж

На 09 април е постъпил сигнал от ломски жител, който съобщил за извършващо се в момента престъпление в денонощен магазин в Лом. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че в обекта е влязъл непознат с черна маска и тъмни очила, насочил е срещу 66-годишния управител пистолет и е поискал парите от оборота. Управителят отказал и активирал паник-бутон. 

Нападателят възпроизвел изстрел с огнестрелното оръжие и се е отправил в неизвестна посока. Същата вечер е получен сигнал за извършен грабеж в друг денонощен магазин. Непознат със същото описание заплашил 42-годишния продавач с пистолет и го принудил да предаде оборота на магазина от 200 лева и 100 евро, след което се оттеглил в неизвестна посока, отново възпроизвеждайки изстрел с огнестрелното оръжие.

След разследване е установен извършителят - 31-годишен мъж, който е криминално проявен и осъждан. При извършеното претърсване от дома му са иззети черна маска с прорези за очите, кожени ръкавици, газов пистолет "Екол 2005" 9мм и облекло, съответстващо на описаното от пострадалите.

Намерени са 120 лева, за които 31-годишният е признал, че са от единия търговски обект. Извършителят е задържан за 24 часа. С прокурорско постановление спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане за срок от 72 часа”.
ОД на МВР Монтана