Световен футболен ас притежава картина на врачански художник
Световен футболен ас притежава картина на врачански художник / Личен архив

Картина на врачанския художник Александър Василев – Василевса краси офиса на новия спортен директор на „Барселона“ Ариедо Брейда.

Василевса се запознава с Брейда преди време във връзка с арт проект, в който участва една от големите звезди от златното минало на „Милан“. „Тогава му подарих своя картина и той много се зарадва“, коментира Василевса за Дарик.  Картината е част от цикъла, създаден през 2010 г. от платно по което танцуваха боси момичета, предварително стъпили в боя. Те бяха участнички в Международния фолклорен фестивал, който се провежда всяка година в началото на май във Враца. По-късно от дългото платно художникът създаде 28 уникални творби.

Ариедо Брейда е легенда във футболния свят, наричат го  „архитекта“ на „Милан“, довел в отбора звезди като Ван Бастен, Рийкард, Тиаго Силва и много др.

Световен футболен ас притежава картина на врачански художник
netinfo

http://www.insidespanishfootball.com

Той се очаква да се присъедини към „Барселона“ следващата седмица за да помогне за възстановяването славата на испанския гранд. Ще работи най-вече в сферата на привличане на нови перспективни играчи, тъй като е много добър специалист по международен футбол и познава отблизо играчите на Бразилия и Аржентина.

Освен Брейда картини на Василевса притежават известни личности в Канада, САЩ, Великобритания, Холандия и др. Един от първите, закупили произведение на врачанския художник е Стинг.