Снегопочистването във Враца ще стане повод за уволнения?
Снегопочистването във Враца ще стане повод за уволнения? / Община Враца

Общинските съветници от ГЕРБ във Враца преди минути изпратиха писмо, което изразява възмущението им от снегопочистването в града. В него се иска и отстраняването от поста му на управителя на общинското дружество “БКС” Момчил Младенов.

Писмото е адресирано до председателя на Общинския съвет във Враца, до кмета на община Враца, с копие до управителя на „БКС – Враца” ЕООД. Поместваме пълния текст на писмото: “Уважаеми г-н Каменов, ние общинските съветници от групата на ГЕРБ в Общински съвет -  Враца сме възмутени от състоянието на пътната мрежа в гр.Враца след обявения и очакван снеговалеж на 05 януари 2017г., от действията на общинското дружество „БКС – Враца” ЕООД като изпълнител на дейностите,  от ръководството на дружеството, което  видно от нас и всички врачани не се справи със ситуацията.

Като отговорни към избирателите си, общинските  съветници от ГЕРБ настояваме на първото заседание на Общински съвет – Враца, редовно или извънредно, да осигурите присъствието на управителя на „БКС – Враца” ЕООД, който да докладва за:

1. Създадената от него организация за зимно снегопочистване в периода 05.01 – 08.01.2017г..

2. Използваната  техника, количествата и стойността на вложените материали и консумативи в посочения период.

Факт е, че републиканската пътна мрежа в областта и основните пътни артерии са в добро състояние, а гр. Враца за пореден път е в зимен капан с лошо почистени, заледени улици и тротоари, като гражданите изпитват огромни затруднения с предвижването в следствие на неадекватните действия на изпълнителя . Недопустимо е да се пилеят парите от данъци и такси на врачани неефективно и безрезултатно.

Г-н Каменов, с отговорност към гражданите на община Враца, Ви уведомяваме, че като общински съветници от групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет – Враца, който е принципал на общинското търговско дружество „БКС – Враца” ЕООД,  ще предприемем действия по оттегляне овластяването на управителя на дружеството.”