Председателят на общинския съвет Румен Антов с колеги съветници.
Председателят на общинския съвет Румен Антов с колеги съветници. / Дарик - Враца
Председателят на Общинският съвет във Враца Румен Антов днес бе категоричен, че няма да позволи повече да има такава сесия като последната, която мнозина врачани определиха като цирк.

В отговор на въпрос на “Дарик” той заяви: “Ще бъде по-мек в изказа си – това беше една груба сесия. В първоначалния момент, когато бях избран за председател на Общинския съвет във Враца, обявих публично, че ще бъде една консенсусна личност и ще се стремя да не създавам разнобой между политическите групи.

Съветници отхвърлиха предложение за увеличение на парите за разходи

Всички виждате, че имам безкрайно търпение, но това заседание преля чашата. Но аз въпреки това, запазих самообладание и оставих нещата да се доведат до край и да се види кой какво представлява. Защото това се превърна в един междуличностен спор и то не спор, а направо чиста излагация. От гледна точка на председателското място нямам лостове, с които да взема белезниците и да изкарам някой общински съветник.

"Но в нашия правилник за работата на общинския съвет има регламент, по които ще се направят стъпки за предупреждение и евентуално за отстраняване по натам”. При опит да се повтори предишната сесия задължително ще има санкции за общински съветници", каза още председателят Румен Антов.

Общинският съветник Божидар Джунов посъветва своя колега Антов преди сесията да събере в една стая всички общински съветници, за да се доизяснят по темите от миналото заседание. 

Общинският съвет днес обяви пред медиите, че преди заседанията им ще се провеждат пресконференции. На тях ще се обявяват и разясняват важните за врачани теми, които предстои да бъдат разгледани през съответния месец.