/ РБ Христо Ботев Враца
Интерактивни посещения и игри организира Регионална библиотека „Христо Ботев”-Враца в Дни на отворените врати - посветени на Деня на народните будители. Инициативите започват на 31 октомври, в навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители и продължават до 10 ноември.

Петя Долапчиева прочете любими приказки на деца в Регионалната библиотека

Първото събитие е на 31 октомври. В 10.30 ч. в Общата читалня на библиотеката ще започне състезанието “1000 причини да се гордеем, че сме българи”.

Акцентът в програмата е интерактивна разходка в библиотеката „Светулки”, която ще се проведе в дните от 5 до 9 ноември. Предизвикателството е отправено към младите хора на Враца. Целта е гостуването в библиотеката да се превърне в една нетрадиционно посещение - под формата на игра и разрешаване на загадки, учениците да се запознаят с основните отдели, библиотечната работа, да разберат за новите технологии и ресурси, внедрени в „Зона за тийнейджъри”.

Играта е и своеобразно продължение на миналогодишната инициатива Кафене на знанието „#Събуди се за бъдещето” чиято цел бе учениците да назоват кои са българските просветители в 21 век.

Тийнейджъри тестват нови технологични чудеса в РБ „Христо Ботев”-Враца

В Детски отдел малките приятели на книгите ще се запознаят с разнообразния библиотечен фонд, интерактивните игри и нови технологии, с които децата учат докато играят. По забавен начин ще открият и подредят имената на народни будители.  

От 31 октомври до 10 ноември всички посетители могат да разгледат отделите на библиотеката и внедрените иновации в библиотечното обслужване. Всеки посетител ще получи и едногодишен читателски абонамент за всички отдели, услуги и ресурси на библиотеката.